TIPS & TRicks: gehoor & hoorapparaten

Hoe ga ik om met gehoorverlies? Hoe onderhoud ik mijn hoortoestel? Hoe werkt mijn toestel?

Deze pagina biedt u een overzicht met tips en handleidingen om mogelijke problemen te vermijden of op te lossen. Onderaan wordt u via de link verwezen naar instructievideo's die u verder op weg kunnen helpen.
Heeft u toch nog vragen? Wil u graag meer uitleg over het onderhoud? Krijgt u het toestel niet aan de praat? Neem dan contact op met Jeroen!

tien communicatietips van personen met gehoorproblemen

Communicatietips

 

Hoe kan ik beter communiceren met iemand met een gehoorverlies?
Er zijn luistersituaties waar hoortoestellen alleen onvoldoende voordeel kunnen bieden. In die situaties kunnen communicatiepartners de persoon met gehoorverlies helpen om tot een beter horen en verstaan te komen. Vergeet niet dat bij communicatie minimaal twee personen betrokken zijn: een spreker die het bericht verzendt en een luisteraar die het bericht ontvangt. U, als lid van dit communicatiepaar, kunt het gesprek verbeteren door een paar eenvoudige strategieën te volgen. 

(uit Sterk, nr. 23, 2017, © 2017 Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH))

Hoe verzorg ik mijn hoortoestel?

Het is belangrijk om voor uw hoortoestellen te zorgen, niet alleen om hoge prestatieniveaus te behouden, maar ook om mogelijke problemen die u kunt ondervinden bij dagelijks gebruik te minimaliseren. Een hoortoestel bestaat uit verschillende onderdelen, die elk regelmatig moeten worden schoongemaakt om maximale prestaties en levensduur te garanderen. 

instructievideo's: onderhoud & gebruik

Hulp nodig bij het onderhoud of gebruik van hoortoestellen of hulpmiddelen? Bekijk hieronder video's die je uitleggen hoe je bepaalde handelingen verricht.

Wat bij een defect hoorapparaat?

Vermoed je dat je hoortoestel kapot is of niet goed werkt? Komt er geen of onaangenaam geluid uit? Bekijk hier tips over wat je kan doen.

defect hoorapparaat probleem oplossen